jueves, 28 de marzo de 2013

truca... al " porter automàtic"

porte autòmatic
       
 En veure una entrevista de TV, ha fet que la memòria rebobinés i recordés l'expressió de l'entrevistat en dir "jo era el fill de la portera". Doncs bé, avui que els porters són automàtics, la majoria de la vegades (encara queden alguns dels altres, però molts menys).
Ser fill d'una portera era com una cosa despectiva, crec que hi havia un serial de ràdio, que es deia així també, per millorar-ho si cal, un dramónnnn.
Doncs bé, jo també he estat filla d'una portera en els anys 56-66 (quin horror, quants ja) i he sentit, encara que petita, aquest ... menyspreu només en algunes ocasions.
Els meus pares van venir a Barcelona des de Lleida per guanyar-se la vida i donar als seus (2 fills) una educació i un futur millor que el que podien proporcionar-li en aquell poble petit, on només els fills grands tindrien oportunitat d'aconseguir casa i terres, les famílies numeroses tenien això llavors, Els areus..
 El meu pare va trobar feina en una fàbrica tèxtil de les afores de Barcelona, que tenia les oficines en un edifici amb clase, en la que faltava portera. Gent amb classe (diners) per veïns i oficines amb molta gent.
Estàvem al centre, no cobrava però teniem habitatge gratis i propines pel seu esforç, ah! i seguritat social. El sou del meu pare no era per tirar coets i llavors es permetia ña pluri-ocupació ajudant en un taller de fusteria.
Vostès poden dir-me de que? he de tenir vergonya i perjudicis, si això ho han fet infinitat de famílies (la majoria d'Andalusia, Galícia, Extremadura). Estic molt, molt orgullosa d'això.
Perquè aquest record ... per l'entrevista i pel títol d'aquest poema que té a veure amb un porter automàtic, encara que, amb un sentit al seu interior que estaria molt mal vist per un porter@ de persona d’abans.


tot un Sr. porter,


Espero que us agradi el meu porter automàtic que pertany a la pàg 64 (mal pensats ..) del llibre. "Lletres per un cor que bull" escrit per Lilhit en 2007





2 comentarios:

  1. ¡Cómo me gusta!, Lilhit!!, La introducción, un pequeño paseo por tus raices, y por supuesto, "Porter Automàtic" me ha encantado, es que lo bordas!!
    Gracias y besos.

    ResponderEliminar
  2. Tu dices que te inspira una palabra, una imagen, una canción para escribir.Cuando oia la esntrevista me vino el recuerdo y luego solo añadi, otro recuerdo de otro portero esta vez autómatico, ya ves asi de facil.

    ResponderEliminar