lunes, 10 de junio de 2013

Per mi ANGELETS!- demana desitjos.

M'ha semblat molt bona idea que per Facebook ens donessin la suggerència de demanar desitjos bufant com quan érem petits i la muntanya era mes muntanya que ara. Qui no ha jugat a demanar coses amb  aquest tipus de floretes, que per cert tenen tants noms que jo desconeixia com: angelets, apagallums, bruixes, pixallits, amargots o en castella "barbas de viejo"quan deixen de florir les Dents de Lleó, son les llavors las que volen,

Dons bé avui volia que tots nosaltres fóssim nens i nenes i demanéssim desitjos, pel mon, pel atur, per la família, pel amor...Crec que es una bona iniciativa per la setmana que neix avui.


Dent de lleó (Taraxuacum officinale)

Noticies

<< tornar   dissabte 25 setembre 2010 TORÀ    Autor: editor    Guardar com a PDFHerba perenne, acaule; rizoma carnós simple i ramificat. Si se li fa una incisió segrega un làtex blanc i amarg. Les fulles dentades o lobulades surten totes de la base i formen una roseta; peduncles radicals fistulats rogencs, llanosos, que sostenen un capí­tol de flors grogues; el fruit és un aqueni provist d'un plomall blanc.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
El Dent de lleó, la flor és composta (en forma de Margarida) i d'un color groc daurat

Dent de lleó
Autor: Dominicus Malleotus

Dent de lleó en madurar forma un papus, amb aspecte sedós, recobert d'una esfera de plomalls. Les llavors es dispersen amb el vent que les escampa per tot arreu.

Parts í¹tils: arrel, fulles, suc.

Recomanada per

  • Estrenyiment: decocció, es posen 60gr. de l'arrel en 1 litre d'aigua bullint. Es cola s'endolceix a discreció. El lí­quid obtingut s'ha de prendre en un parell de dies.

  • Hepatitis: cocció: es bullen 150gr. de dent de lleó, 50gr. de regalèssia i 30gr. d'arrels de gram en 3 litres d'aigua durant més d'una hora. Es prenen dos tasses al dia a mig mati i a mitja tarda.

  • Nefritis: infusió, es posen 15gr. d'arrel i fulles seques en 350gr. d'aigua bullint. Es deixa reposar 25 minuts abans de colar. Es pren tres tasses al dia, que no sigui a prop de les hores de menjar.


Recol·lecció
La planta jove per amanir es cull a la primavera. Sempre s'utilitza fresca.

Localització
Es troba entre els sembrats i llocs herbosos a l'entorn.


No hay comentarios:

Publicar un comentario